Min inspiration och Caro-lines: Vår i trädgården

13 april 2009

Vår i trädgården

Visst är det vår! Vi besökte plantskolan på påskafton och kom hem med rosenkrage, lupiner, gullnattljus, höstanemoner, myskmalva, en slags murgröna med fina bollblommor och en stor ormbunke (jag har sparat de små lapparna som säger vad de heter, Linné är inte mitt andra namn när det gäller växtnamn). När jag planterat dem syntes de knappt i trädgården. Hu, vad många växter vi behöver!

Jag tänkte att "i år ska jag inte så så många fröer", för det brukar nämligen bli upp emot femtio eller faktiskt säkert hundra krukor och en hel del påföljande omplanteringar. Nedan är bara början! Men det är verkligen rofyllt att hålla på i trädgården. Snart påbörjar vi anläggandet trädgårdslandet. Tomatplantorna till vänster i bild blommar redan, de är övervintrare från i höstas.

Jag tror att jag ska köpa fler sådana metallbrickor med hög kant och handtag. De är väldigt praktiska och snygga tycker jag och finns på Plantagen. Fler vårtecken hittar du hos och via Viveka.

plantskolan

11 kommentarer:

 1. Härligt! Visst är det rofyllt att hålla på i trädgården. :-)

  SvaraRadera
 2. "i år ska jag inte så så många fröer" -hihi den frasen hörde jag mig själv säga också i år. Jag gick just och räknade hur många plantor jag fått upp hitills, det blev runt 110 stycken :O Å jag har bara en liten balkong att fylla... jösses.
  Tss, men som du säger, det är ju så avkopplande!! :D

  Ha det så bra!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 3. Ja nu känns det som riktig vår, verkligen:)
  kram
  V

  SvaraRadera
 4. Hitta hit via Humlebackens Vårtecken. Ja det där med fröer …. hellre för många en för få, det är så härligt att kunna vara generös om man får för många, om man nu får för många i en trädgård finns det nästan alltid hål att fylla å krukor kan man nästan aldrig få för många av. Det där med att över vintra tomater de måste jag också testa.
  Fia

  SvaraRadera
 5. Å vad det kommer att växa hos er framöver. Själv har jag inte riktigt bestämt om jag ska så lite själv eller bara vara lat och köpa färdiga. Hoppas du haft en härlig påsk.

  SvaraRadera
 6. Malin: Ja, för det mesta, men inte idag när barnen hade två kompisar med... :)

  Veronica: Visst är det lätt att "äh, nåra till...", det blir säkert fint på balkongen (jag var likadan när jag bodde i lägenhet!)!

  Viveka: Japp, ska vi köra "sommartecken" snart?!

  Hemmabloggaren: Jag hade tänkt vara lat i år, men det bli dyrt... så det blir både och!

  SvaraRadera
 7. hihi jaaa, när man kan fantasi-känna lukten utav grillat efter att ha sett på foton, då är det vår!

  Tack för kommentaren om bilden på den hyacinliknande blomman, du råkar inte veta vad den heter? Jag har ingen aning och mina vänner som var med visste inte heller, lite synd. Den var häftig.

  Jaså du har också varit en balkongodlare förr? Jag ser det som bra övning inför framtidens trädgård någon gång :) Hade du några favoriter du gärna odlade på balkongen?

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 8. Ja, det där känns igen. Man köper växter och det förslår inte alls och att sätta lagom fröer, det bara går inte. Ha en härlig dag!/Merja

  SvaraRadera
 9. En gång otrogen alltid otrogen... eller? Spana in mitt senaste inlägg om du vill :-)

  http://ladyhumpalot.blogg.se/2009/april/utkast-jag-har.html

  SvaraRadera
 10. Vad härligt det där ser ut, man känner våren i hela kroppen! Tjohoo!

  SvaraRadera
 11. Veronica: Jag ska fråga min mamma om hon vet. Hon är bra på blommor.
  Mina favoriter då var vattenkrasse och ringblommor, men jag är en "allätare" och älskar alla blommor, till och med tistlar är vackra.

  Merja: Nä, begreppet "lagom" finns inte i odlingsvärlden!

  Lady H: Det där vet jag inget om, så det låter jag vara osagt.

  Pethra: Ja, visst är det härligt med vår, man blir lika överväldigad varje år.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥