Min inspiration och Caro-lines: Oskrivna blad

8 april 2009

Oskrivna bladDet är något speciellt med en ny skrivbok. Det ligger en svart helt oskriven skissbok med etthundra extra tjocka blad i min väska. Den får nog ligga där ett par dagar till innan jag "näns" göra en första skiss eller anteckning i den. Det är lite som en ny bil, att värdet sjunker efter den första rullade metern. Men skillnaden är att en skrivbok blir mer och mer värd ju mer som antecknas, för ägaren i alla fall. Som en spegling av vad som rör sig i huvudet just nu. En sorts dagbok utan att vilja vara bevarande, utan snarare släppa ut tankarna, så att nya kan flöda.

Idag flödar knappt något kreativt. För inatt har inte bara ett av två sjuka barn hållt mig vaken, utan även tanken på att katten kanske var kvarglömd ute i ösregnet, något som dunsde i golvet - vet ej än vad - och årets första åskväder ett rejält sådant. Jag som trodde att min dotter skulle bli rädd, räddast var nog jag, jag tycker allt att åska är lite kusligt fascinerande. Ida satte sig upp och konstaterade att nu vill man inte vara ute och la sig ned igen och somnade om. Albert som som en ekstock. Danska vädersidan DMI är bra och tillförlitlig och man kan även kolla antalet blixtnedslag med en timmes fördröjning, om man inbillar sig att man drömde att det åskade, då ingen annan verkar ha märkt det.

Grymt rolig bild från Moleskine.

2 kommentarer:

  1. Tänkvärt och intressant! Ibland är de så kloka barnan och ibland blir de hysteriska för minsta småsak. :-) Upphör aldrig att förvånas. Åskväder missade vi. Hoppas ni blir bättre snart!

    SvaraRadera
  2. De flesta verkar ha missat det. Tack och tack detsamma till er!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥