2009-04-02

Fotoklubben

Utställningsbilder

Hej! Några dagars paus utan speciell inspiration och framför allt ominstallation av dator och Photoshop. Jag kan inte blogga utan bilder... Har jag berättat om min fotoklubb? Jag gick med i höstas. Det var en förutsättning för att få ha utställningen i februari. Jaja, jag går med så får jag se sen. Men det var riktigt kul, så jag är med än. Vid första träffen var jag inte helt övertygad, innan vi satt igång. Jag var en av tre tjejer/damer, resterande trettio var män/farbröder. Efter genomgång av protokoll var det dags för fika och kaka. Alla verkade vara på så gott humör och vi pratade foto, kameror, utställningar och det visade sig att vårt gemensamma intresse gjorde att ålder och kön spelade mindre roll. Förra gången kom en herre fram till mig och sa att jag sänkt meddelåldern med femtio år. Det bekräfade bara mitt smyg-sms till min man vid första träffen.

Igår hade vi tävling. Max tre bilder fick vi lämna in. Ovan ser ni mina tre bidrag, ni har sett dem förut på bloggarna alla en, två, tre. Att se en bild i lite större format än det vanliga 10x15 eller på skärmen är verkligen så mycket bättre. En annan fotoklubb ska bedömma dem och i maj får vi veta resultatet. Jag tror att jag faktiskt har en liten chans i alla fall. Stridsvagnsbilden gjorde intryck på dem såg jag.

De bilderna som gjorde mest intryck på mig igår var bilder på en arg sjöelefant från Sydgeorgien, en byggnad i Malmös oljehamn i kvällsljus och en riktigt färgsprakande närbild på en zinnia. Men att prata om bilder utan att se dem är lika bakbundet som att läsa kokböcker. Jag är i alla fall glad att mitt favoritprogram fungerar igen och tackar min man för tålamodet med felsökning (sbs, det var jag som orsakade kraschen med en på tok för stor fil, skit-bakom-spakarna) och ominstallation.

4 kommentarer:

 1. Usch, vad trist det är med datorer som strular - hade en egen krasch här hemma för två veckor sedan. KRIS!

  Kul det låter med fotoklubb. :-)

  SvaraRadera
 2. Vad spännande det låter med fotoklubben. Kul att utbyta erfarenheter m.m. Ibland känner jag mig väldigt ensam i mitt fotande, kanske ska börja fundera på något sådant här.

  Jag håller tummarna för dina fina bilder i tävligen.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder!! :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar fotot på katten!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥