Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

T-shirt-väder

Tishas

Solen skiner och måndagens snöstorm är bortblåst. Men när man kom ut på lunchen insåg jag att det varma skenet bedrog! Aj, så kallt det var. Bitande iskyla, så som den är i Malmö när den är som värst. Bäst att slinka in på nya Barista-caféet nära jobbet för [ännu] en latte. De spelar bra musik, lite loungeaktig lugn och så är miljön så där trivsamt relaxed att sitta i + en massa folk att titta på och fundera över vem de är och vem de vill vara. (Som jag med min palestina-lika sjal, ser nog mer rebellisk ut med den än vad jag vill signalera, jag gillar ju mönstret och tofsarna och har inget politiskt budskap hängande runt halsen). Och skriva lite idéer i en av mina idéskrivböcker.

Men snart är det T-shirt-väder. Om inte annat så är det T-shirt-väder om torsdag till söndag i mitten av april. Då ska barnen bo hos mormor och morfar och min man och jag åker till Rom och myser/äter/äter/slappar/pussas och även shoppar lite hoppas jag. Jag längtar! Fjärils-T-shirt från Lindex och de andra två från H&M.

barista

Kommentarer

  1. Så gott det låter med Rom. Vi längtar också efter en långhelg på tu man hand. Visst behöver man det ibland! Längtar efter T-shirtväder. :-)

    SvaraRadera
  2. Åhh så härligt med en långweekendresa till Rom. Fast i Göteborg är det långt från T-shirtväder, vi har snö idag.

    Det där med kranen och korten, vad snyggt det var!

    SvaraRadera
  3. Finfint med mosaik!

    Hare bra i påsk!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg