Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Hemtrevligt

hemtrevnad

Hemtrevnad. Min mormor hade i mitt minne alltid sådana och cyklamen i krukor på hemmavirkade och manglade dukar i sitt köksfönster. Växten tillhör alltså samma kategori blommor som sankt paulior, begonior och tagegtes. En del kanske skulle kalla dem tantblommor. Jag tror att dessa blommor får ett uppsving på trendighetsbarometern. Efter de mönsterrika säsonger med barocka slinkrigheter på tapeten tillsammans virkat och kaffekoppar med öron, hakar liknande trender på eller så är det bara blomsterbranschens tolkning av modet. Jag blir glad av att se den i vårt köksfönster, den påminner mig om mormor och hennes hemtrevliga kök.

Kommentarer

  1. Håller med dig om att de är jättefina! :-) Dessvärre är de väl inte helt lättas att handskas med... Jag skulle ta kål på dem på nolltid. :-)

    SvaraRadera
  2. Hemtrevnad är fint och hemtrevligt :-) men kräver vatten ganska ofta, så tyvärr får dom inte flytta hem till mig. Hemma hos mig regerar Hoyor och en och annan orkidé. Appropå tantblommor så gillar ju jag tagetes.

    SvaraRadera
  3. Åh den växten har nästan fallit i glömska. Minns att den bara skall vattnas på fatet annars blir den ful & brun. Den är lite svår men hemskt fin & verkligen hemtrevlig :-)

    SvaraRadera
  4. Jag gillar hemtrevnad jättemycket, hade en som blev så stor och fin. Och så räckte det med en liten miss när det gällde vattningen så var den borta...
    Titta här har du ritat så ansikten, sött! :)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Jättefina och hemtrevliga! ...men kanske inte så länge...? :-)

    SvaraRadera
  6. Tack för alla tipsen om vattning. Jag ska sköta den noga!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg