Min inspiration och Caro-lines: Ordning, ordning på väggen där

4 februari 2009

Ordning, ordning på väggen därFotboll och gympa. Kom ihåg att posta kuvertet till banken, till försäkringskassan, och Alla-hjärtans-dag-kortet. Ibland stannar inte informationen kvar som man tänkt sig och man glömmer.

Jag har försökt att visualisera en Att-göra-lista i huvudet där jag ser antalet saker jag ska göra och något jag kan associera dem till för att minnas. Som till exempel Köpa present till söndagens kalas och köpa döskallepärlor till prinskronan jag ska sy. Båda har med kalaset att göra och där ligger associationssambandet: jag ser ett paket och en krona framför mig. Ibland fungerar det. För det mesta dock inte 100%-igt. Därför gick jag ännu en gång till Granit som hjälper mig att styra upp vardagen på alla möjligt plan och införskaffade en planeringskalender för mementos och annat likande. Tänkte sätta en magnet med klämma där man kan sätta fast lappar som ska vidare till slutdestination.

Nu återstår bara en sak som bär mig emot: att göra hålet i väggen för spiken att hänga upp tavlan på. Vet inte varför, men det är som om man påbörjar husets söndervittring med varje nytt hål i väggen väl och egentligen också påminns om ens egen förgänglighet: memento mori, lite långsökt kanske... Och den ska hänga i tvättstugan, så att man nästan snubblar på den när man ska gå ut. Eller så hänger vi bilnycklarna på den också. Då kan man inte missa det. Eller? Kanske ska hänga en spegel bredvid? Då kommer man väl att titta?!

8 kommentarer:

 1. Jag har precis en sådan tavla.
  Det är många som säger så, att de inte vill göra hål i de alldeles nya väggarna, men det har aldrig bekommit mig. Jag tycker att det är härligt, att jag liksom gör huset till mitt.
  Men det är klart, det är ju bra om man vet var man vill ha saker innan man börjar spika,.,

  SvaraRadera
 2. Oj, en sådan hade jag behövt! Verkligen.. Eller jag har inte så svårt att komma ihåg saker, men min sambo har... Så för att styra upp honom hade jag gärna haft en sådan..
  Kram Frida

  SvaraRadera
 3. Den ser verkligen helbra ut den där tavlan! Hörde Simon Davies säga i ett program att vi svenskar är maniskt rädda för att göra hål i våra väggar. Här hemma blev vi tvungna att flytta vår hallspegen som hamnat lite fel, men Christer tyckte ; hellre fel placering än två extra hål i väggen. Det tyckte inte jag, spegeln blev flyttad :-)

  SvaraRadera
 4. Viveka: Det har du rätt i. Ska tänka på det när jag står där med hammaren!

  Frida: Jag hade min man i tankarna också lite när jag tänkte på allt han ska kommai håg att ta med till dagis!

  Anna-Karin: Ett hål är kanske inte så farligt ändå, även om det verkar vara en rätt kollektiv skräck!

  SvaraRadera
 5. Väldigt smart! :-) Vet vad du menar. Vi kände likadant när vi flyttade in i vårt hus för 3 år sedan. Två barn senare är vi inte lika känsliga... ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej du
  När jag var på Toppen idag fanns där ett helt gäng tidningar, så du kan nog hitta en om du är sugen.. Lycka till
  kram

  SvaraRadera
 7. Kollade du fotoutställningen där också? Vid burkautomaten? :)

  SvaraRadera
 8. Har precis den där anslagstavlan hemma. Håller ordning på hela familjen på ett underbart bra sätt...

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥