2009-02-05

Fredag nästan fridag

vinteräpplen

Imorgon fredag och jag vet jag redan vad jag ska göra varje minut av arbetsdagen. Det är inte lätt att ta igen fem vab-dagar när man inte har några större möjligheter till övertid: barnen är viktigast i mitt liv. Men hellre mer att göra än mindre att göra. Bästa stunden imorgon är nog vid tio över tio. Då sitter jag med två mackor framför mig vid fikat och sen går jag ut i köket efter en tredje. Den tredje jag alltid planerar att aldrig äta men ändå gör. Sen bli det en macka till lunch igen. Hur lätt är det att försöka köra GI då? Mackor hit och mackor dit. Men de är grova i alla fall. Och de är ju så goda.

Men allra bästa stunden är vid kvart-över-sju-tiden. När vi radat upp oss tätt i soffan med godis, kaffe, vatten (ja, småttingarna föredrar det eller kanske kan det vankas 2 x 16,5 centiliter ljuv läsk) och kanske ett halvdrucket glas vin. Och hela helgen ligger som en oöppnad påse med lakritsbildäck och ropar på en! - Kom och ät upp oss! Jag gillar de mellanbruna bäst.


Bild: Några frostnypna äpplen nere vid stranden.

4 kommentarer:

 1. Där sa du nått.. Hellre mer att göra än mindre att göra. Jätte gulligt formulerat i sista stycket, men avslutningen var finurlig så det förslog.

  SvaraRadera
 2. Jag håller helt med dig om det mesta, fredagskänslan och svårigheten att leva efter GI-principer när mackor är så himla gott och praktiskt (det blir macka tilll lunch idag). Och att det är bättre att ha mycket att göra på jobbet än för lite! Fin fredag på dig :)

  SvaraRadera
 3. Fantastisk bild och på pricken beskrivet! :-) Fredagar är bäst!

  SvaraRadera
 4. Instämmer helt - hellre mer än mindre. För lite att göra är värst av allt. Fredagar är snudd på bäst av allt.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥