Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Öppna sinnen

tisdagstema_skyltar

På resa. När man är på en resa, i en annan miljö än den man är van vid, är sinnen mer lika ett barns. Mer öppna, med färre förväntningar och sökande efter nya referenser man kan relatera till för att klara livhanken (ja, nu tänker jag egentligen mer genetiska orsaker till det här tillståndet: överlevnad). Man vet inte riktigt vilket som är viktigast att lägga märke till, därför blir intrycken stora och många. Man tar in mer intryck än vanligt. Det är kanske därför man fotograferar skyltar mer när man är på bortaplan än i sin egen vardag. En skylt säger bara de den ska. Den ska ju vara tydlig och den som gjort den har säkert funderat ett tag på hur man gör den tillräckligt informativ på ett enkelt men tilltalande sätt. En instruktion. En kort manual. Eller ett kom-ihåg.

Översta skylten berättade för mig vad som stod på menyn för dagen. Med min knappa franska kunde jag tyda att det handlade om dagens och att man kunde få färsk frukt till efterrätt om man så ville. Det ville man inte, för jag tog en croc monsieur istället och blev proppmätt. Den andra skylten är mera en skylt som vill påmnna oss om att inte glömma. Inte glömma dem som offrade sina liv för Europas frihet under andra världskriget. Nä. Det är värt att minnas.

Tisdagstema serverar idag "Skyltar".


tisdagstema_skyltar_1

Kommentarer

  1. Gott och ont... Jag gillar meny-skyltarna även om jag inte kan läsa vad som erbjuds.
    Andra världskriget... inte bra. Bara att lära av andras misstag.
    KRAMEN!

    SvaraRadera
  2. Vilken fin tolkning du har gjort. Menyerna är jättefina och vilken tur att du påminner oss om kriget. Vi får aldrig glömma.
    Ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga menyskyltar *Mmm*
    Ja vi får aldrig, aldrig glömma.

    SvaraRadera
  4. Tycker om det du skrev om när man reser eller är på okänd mark! Sinnen är som ett barn.... mm så är det.....
    Fina skyltar också!
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
  5. Morsdek: Ja, skylten tilltalade mig, det var egentligen inte maten utan formen.

    Kerstin: Vad roligt du tyckte det. Besöket i Normandie i somras där andra bilden är tagen gjorde stora intryck.

    Jules: Nej, aldrig.

    Lissen: Detsamma till dig och tack för de positiva orden!

    SvaraRadera
  6. Först charm, sedan allvar. Bra val för dagens tema.

    Jag var ju också i Normandie i somras. Badade t.o.m på Omaha Beach, det var riktigt kallt.

    SvaraRadera
  7. ♥Hej! Jag har en blogg med outfits, mode och mycket mer, jag gör också gratis designer till alla som prenumenerar på min blogg med bloglovin. Ps. Fin blogg och fina bilder :) Kram Johanna!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg