Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

"Kyssa"

kyssan

Son: - Såg du rådjuren, mamma?
Mamma: - Ja.
Dotter: - Jag såg bara "kyssor". ["kyssa" och inte "chyssa" som i puss]
Son: Nähä, det var rådjur.
Dotter: Nähä.
Son: Joho. Bonden sätter inte ut kossorna på vintern.
Dotter: Det kanske var vinterkyssor.

Mamman småler och funderar på att sonen nog mest sett stillastående kossor, därav uttrycket "sätter ut". Och funderar även vidare på var dottern fått sin underliga dialekt ifrån. Och ler. Varm i hjärtat. De oväntade stunderna är ibland de bästa.

Kommentarer

  1. Underbart!
    Skaffa en bok och skriv upp!! Man glömmer så fort!

    SvaraRadera
  2. Jag har en bok + små lappar när jag kommer p åklokheter på jobbet eller så när bokenitne är med. Men den börjar bli full och skulle kunna varit ännu fullare. :)

    SvaraRadera
  3. Underbart! :-D Hoppas "kyssorna" får komma ut på grönbete snart!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg