2008-12-28

Byggt om i köket

julpyssel-i-köket

Julledigt innebär inte sofflocket. Vi har äntligen, ja, äntligen, börjat fixa ordentligt med barnrum och kök. Allt är som ett 15-spel. Garderob är flyttad, dörrhål upptaget och dörrfoder insatt till sonens rum. Imorgon kommer min pappa och ska hjälpa min man med att sätta upp reglar, gipsskivor och isolera. De är händiga båda två och även svåger (blivande någon gång :) ). De tre har byggt min systers familjs hus själva, från grund till trädäck.

Köksbordet stod i son-rummet vilket betyder att köksön nu fått stryka på foten. Köksbordet kändes så litet när det sattes i ett rum med större volym! Men så bra det kändes!

Köksskåpen ska användas igen i köket, bytas mot smala skåp till breda lådor. Sen återstår en hel del annat jobb:

- köksön bort
- svart kakel
- byta spis till häll
- granitskiva vid hällen
- rostfri kyl och frys
- inbyggd micro och ugn
- mindre fläkt

Det är intressant hur en idé utvecklas när man väl skrider till verket. Vi har kommit på flera bra små detaljer som konsolhyllor till vänster om kylskåpsenheten, att vi kan behålla aluminiumbänkskivan och lägga till en granitdel istället för att byta hela. Jag tycker det bär emot att slänga en skiva som egentligen är helt ok. Jag gillar aluminiumstilen. Vasken ska också bytas till den här, fast spegelvänd.

När detta är klart, startar projekt nummer två: bygga en ateljé/lounge/pysselrum till mig och även barnen på den oinredda vinden ovanför barnens rum. Där ska bänkskivan från köksön bli megaskrivbord i mitten av rummet. Ingen rast, ingen ro.

Har du orkat läsa ända hit, så säger jag tack. Tror du att det blir bra så? Har du något tips?

Lyktorna sist är en julklapp som skänker ett väldigt mysigt sken genom alla de små hålen.

julstök-i-köket1

6 kommentarer:

 1. Vilken skillnad på rymd det blev i köket! Vi har valt aluminiumvaror i köket och slipper alla fingeravtryck. Det underlättar i vardagen tycker jag. Snygga bilder med avundsvärd vinkel! Anar jag ett sådant snajsigt objektiv :)?! God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Jamen just det, det är ju aluminuim vi har bestämt oss för...

  Bilderna är tagna med EOS 400:a-en och 18-55-objektivet, men jag står i vardagsrumsdelen som är två trappsteg ned som kanske påverkar vinkeln.

  SvaraRadera
 3. Det blir hur mysigt som helst! Spännande att se hur storebrorsrum växer fram. Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Det blir hur mysigt som helst! Spännande att se hur storebrorsrum växer fram. Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Nu är det bara ert vita bord som saknas, nästan ;)

  SvaraRadera
 6. Later stralande...men tank dig for med diskhon (har namligen samma material men en annan modell) om du har mycket kalk i vattnet....det blir namligen mindre roligt att foroka halla den svarta graniten ren da!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥