Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Även detta ett ansikte


Svart_Vitt_temavecka_FIlip1

Jag fotograferar inte så mycket porträtt. Tycker själv att det känns obekvämt att bli arrangerad framför kameran. Då är ögonblicksbilder bättre. Det är lättare att fånga en stämning eller känsla eftersom man fångar ett naturligt ögonblick. Däremot finns det mästerliga fotografer som tar fantastiska karrakärsåtergivande bilder. Jag ser framför mig en riktig close-up-bild: en man med fårat ansikte, ögon som kan berättar att det finns ett livsöde värt att teckna ned och han bor antingen i djupaste Afrika, vid Lofoten eller någon annan rätt otillgänglig plats dit bara National Geografic's fotografer tar sig.

Den här killen har också en historia att berätta. Jag lyssnar och svarar varje dag på jam, spinn och andra sinnesstämningar. Och om natten värmer han mina fötter. Filip. Eller Filip Kattson, ett namn han också går under.

Kommentarer

  1. Vilka otroligt fina bilder du tar!! En fröjd för ögat!:)

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker katt. Vilket fantastiskt skimmer i pälsen du har fångat. Man ser varje litet strå.
    Åh jag älskar katter. Fasen att jag ska vara allergisk. Jag gav min mamma en katt så jag åtminstone kunde få vara gudmor till en katt. Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Jag har inte lyckats kommentera här på några dagar, men hoppas att detta når fram! Kul med dina triss-svar. Fina illustrationer som vanligt - heja! Jag ser fram emot vad du kan göra med ditt nya program. Vackra bilder! Allt finemang med andra ord ;) Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  4. Jättefin bild! Vilken mjuk päls han ser ut att ha! Katter är fina.

    SvaraRadera
  5. Amlon: tack, jag växer med varje positiv kommentar!

    Jellon: Stackars dej som är allergisk mot dessa små rackare. Detsamma!

    Weronica: Tack-och-tack, som jag skrev först så växer jag med varje postivit kommentar. Visst är det så?

    Nilla: Ja, han är en riktig mjukis. Tack för en inspirerande sv/v vecka!

    SvaraRadera
  6. Haha, hej Filip Kattson, gulligt ;)

    Jag tänker mig porträtt likadant som du. En fårad gammal man eller kvinna. Min bor däremot i Georgien eller nåt och äter en massa youghurt (som på paketen).

    Jättefin bild och bra skärpa.

    SvaraRadera
  7. Fin Filip, fint fotat.

    SvaraRadera
  8. Å vad söööööt

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg