Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Anemon

sv_v_anemon

Svart/vita bilder tycker jag ofta har en mer konstnärlig touche över sig än bilder i färg. De har ofta även en lite melankolisk och eftertänksam sordi över sig. Även om jag tycker att till exempel den här bilden på blomman är en rätt glad och ljus bild, så signalerar den även lite poetisk melankoli: en ensam blomma, förgänglighet och skörhet.

Först ut i Nillas svart-vita temavecka, där måndagen börjar med natur, är min höstanemonen. Den är en av mina favoritblommor, även om så gott som alla blommor ligger mig varmt om hjärtat, även maskrosor.

Bilden är tagen i färg med min EOS 400D, men fick ett svartvitt färgbad i Photoshop.

Kommentarer

  1. Ååå egentligen hade jag ju inte alls tid till att kommentera! Men jag kan inte låta bli. Denna bild är ljuvlig! Kompositionen är perfekt! Och jag är grymt svag för kort skärpedjup. Och svartvitt är så vackert. Bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken fin bild!
    Jag håller med dig om svartvita bilder. Jag gör ofta om färgbilder till svartvitt för att få den där känslan.

    SvaraRadera
  3. Vacker bild. Tänk att en färgrik blomma kan bli så vacker i svart-vitt!

    SvaraRadera
  4. Jättefin bild! Du har rätt om att det blir en slags "konstnärlighet" över bilderna när betraktaren själv får färgsätta bilden i sitt inre...

    Kram Tina

    SvaraRadera
  5. Ja visst är svartvita bilder vackra, man ser detaljerna på ett helt annat sätt.

    Jag har fått några actions till PS som är grymma på svart-vit.

    PS: äppelmuffinsarna var supergoa! :-)

    SvaraRadera
  6. Mycket tjusigt! :-) Och så sant också, som du skriver, att bilderna ofta får ett helt nytt uttryck när man ändrar dem från färg till svartvitt.

    SvaraRadera
  7. Tack allihopa, jag ska nog ta och beställa en papperskopia på den. Det här med svart/vitt var kul och ett lite outforskat område.

    SvaraRadera
  8. Just natur tycker jag är svårt i svartvitt, men den här bilden blev ju jättebra!

    SvaraRadera
  9. Underbart bild! Verkligen jättefin. Fint att få se den så stor också. Den är som en tavla, så fin.

    SvaraRadera
  10. Snyggt med närbilder, och många gör sig ännu mer som svartvita.

    SvaraRadera
  11. Helt fantastisk bild! Vilket ljus och så skör blomman ser ut. Svartvitt slår många gånger färgfoton. Det blir lite som konst i konsten.

    SvaraRadera
  12. Vackert! Den tål att ses i förstoring på vägg.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg