Fortsätt till huvudinnehåll

Utvalda

Odla brysselkål i pallkrage

De tog sin lilla tid på sig att börja utvecklas: de små huvudena på stammen. Det var inte förrän under hösten som jag kunde skönja dem. Nu är de så små och så få att jag knappt näns plocka dem! Jag har odlat dem i pallkrage och i kåltält hela sommaren. Det går hur bra som helst att vattna genom kåltältet, som egentligen är gardinen Lill från Ikea . De förlorar tydligen snabbt sina vitaminer när de skördas. Så tänk på det nästa gång du köper en påse av dessa smaragder i butiken! Det ska jag göra.  Mina brysselkålsfrön är köpta hos Impecta . Borde be min arbetsgivare att direkt föra över lite pengar till dem varje månad: så slipper de mellanlanda på mitt konto...  

Tomatsås med vacker sked i hand

Hheinz_gense

Jag har upptäckt en fantastiskt god sås! Eller rättare sagt två. Det är Heinz's Tomato Frito-såser. Den röda med smak av lök och vitlök och den orange med smak av paprika, lök och vitlök. Jag lovar: ta den istället för en av tre-för-en-tia-krossade-tomaterna, så blir köttfärssåsen, chili con carnen eller tomatsoppan godare än gott! En förpackning kostar runt en tia, men det är det värt.

Ett annat plus är väl att den är i pappersförpackning och inte metallförpackning.

Är inte detta den bästa marknadsföringen en produkt kan få? När kunderna själva berättar hur bra produkten är? 

Resultatet i köket kan man avnjuta med dessa snygga bestick, Focus de lux, av Folke Arström nu i återproduktion från Gense. Du hittar dem hos DesignOnline.se

Kommentarer

  1. Skall jag komma ihåg att testa! Besticken är nostalgi för mig... de är verkligen fina men visst var det väl så att de svarta handtagen inte riktigt tål maskindisk, eller minns jag fel?

    SvaraRadera
  2. De som är i nyproduktion tål diskmaskin, men de gamla är väl äldre än den första diskmaskinen :-) ?

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det blir jag glad för! ♥

Populära inlägg